“The Sisterhood Bag” een tas met een missie

De zusters Benedictinessen van Oosterhout maken al enige tijd ‘The Sisterhood bag’. Deze handgemaakte tas is een uniek en duurzaam artikel. Er zijn twee series: tassen gemaakt van oude habijten, versierd met hergebruikte materialen uit het klooster en tassen van afgedankte werkschorten in blauwe ruit. Het concept is ontwikkeld met textielmaker Marjolein Keijsper.

Jongeren vol hoop en liefde!

Nu wordt ‘The Sisterhood Bag’ uitgebreid. Jongeren (16 t/m 18 jaar) werken samen aan een nieuwe serie. Gevluchte jongeren, leerlingen mgr. Frencken College en de zusters ontwerpen en versieren samen tassen van oude habijten, geïnspireerd door het thema Hoop & Liefde. Ze worden ondersteund door Miranda van Bragt (mgr. Frencken College), Simone  Kramer (C-mone) en Marjolein Keijsper. Door samen te werken bevorderen we acceptatie, wederzijds respect en begrip voor elkaar.

Empowerment van vrouwen

Deze unieke nieuwe serie van ‘The Sisterhood Bag’ zal in het voorjaar van 2024 worden gepresenteerd. Door financiële steun van de Rabobank kan de volledige opbrengst van de verkoop van deze tassen gaan naar projecten voor empowerment van vrouwen wereldwijd. Textiel dat duurzaam verbindt: ‘The Sisterhood Bag’, een tas met een missie.

Houd onze website in de gaten om het eindresultaat te zien en uw eigen exemplaar te kopen!