Een eigen wereld; van Vredeoord tot vredig oord

Een uniek boek met interessante informatie en veel foto’s over de geschiedenis van de kloostertuin en het klooster van de onze Lieve Vrouwe Abdij Oosterhout.

‘Wat een prachtige tuin’. ‘Ik heb mij altijd al afgevraagd wat er achter die kloostermuren te zien was’. ‘Dit overtreft al mijn verwachtingen’. Deze en soortgelijke uitspraken horen de zusters en tuinmedewerkers van de Onze Lieve Vrouwe Abdij Oosterhout vaak als mensen bij uitzondering de mooie abdijtuin mogen bezoeken.

Dit rijk geïllustreerde boek beschrijft de ontwikkeling van de villa- en kostschooltuin van Villa Vredeoord in de 19e eeuw tot het landschapspark van de OLV Abdij in de 21e eeuw. Parallel aan de ontwikkeling van de abdijtuin wordt de ontwikkeling van het benedictinessenklooster beschreven. Beide zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het bijna 10 hectare grote landgoed van de Onze Lieve Vrouwe Abdij Oosterhout vormt nu een groene oase in het als rijksbeschermd stadsgezicht erkende gebied ‘De Heilige Driehoek’ in Oosterhout. Dit boek verschaft een inkijk in de eigen wereld van dit bijzondere landgoed en zijn bewoners.

Bestelinformatie:https://www.boekenbestellen.nl/boek/een-eigen-wereld/32136

Prijs: € 49,95

Om de natuur te sparen wordt elk boek per bestelling gedrukt.