Thema-weekends

Praktisch

Voor wie?
Ons gastenhuis staat open voor zowel vrouwen als mannen die een paar dagen met ons willen meeleven.
Wij sluiten op zondagmiddag 14.15u na de middagdienst en gaan weer open op maandagmiddag 13.30u.

Reserveren van een verblijf
Is het uw eerste bezoek, dan vragen wij u telefonisch contact op te nemen. In andere gevallen kan de aanvraag ook via een e-mailbericht. Vermeld hierin uw telefoonnummer en tijdstip van verwachte aankomst en vertrek.

De gastenzuster is bereikbaar:
via e-mail: gastenhuis@olvabdijoosterhout.nl
of telefonisch: 0162 455079, tussen 11.00 en 12.00 u en 15.00- 16.30u.

Maaltijden
In de abdijkeuken bereiden we elke dag een verse maaltijd. Er wordt niet elke dag vlees gegeten, maar we kunnen geen aparte vegetarische maaltijden verstrekken. Op intoleranties voor voedingsmiddelen kunnen wij in beperkte mate inspelen. Mocht u een allergie of overgevoeligheid hebben, overlegt u dan met onze gastenzuster over de mogelijkheden. In het gastenhuis is een koelkast aanwezig waar u (beperkt) meegebrachte voedingswaren koel kunt bewaren. Het meenemen van alcohol in het gastenhuis is niet toegestaan.

Slaapkamers
Op onze bedden zijn kussens en dekens aanwezig. Wij verzoeken u om, als het maar enigszins kan, zelf lakens en handdoeken mee te nemen. Het scheelt ons veel werk. Mocht het niet lukken zelf beddengoed mee te nemen, dan is het mogelijk een pakket linnengoed te huren.

Groepen
Ook groepen zijn welkom. Voor overnachtingen geldt een maximum van twaalf personen per groep, in verband met het maximum aantal slaapplaatsen. We vragen van groepen dat zij willen delen in het kloosterritme. Dit houdt in, dat zij aanwezig zijn in diensten en tijden van stilte opnemen in hun programma.

Kosten
De richtprijs is € 40,- per dag voor doordeweekse dagen, voor een weekend van vrijdagmiddag tot zondagmiddag € 100. Overleg over het bedrag van de bijdrage is mogelijk voor studenten,  jongeren en mensen met een krappe beurs. Het huren van een pakket linnengoed kost € 8 per persoon.
Als u het verblijf annuleert binnen een termijn van twee weken voor de besproken datum gelden annuleringskosten (de helft van de verblijfkosten). Voor groepen geldt vier weken.

U kunt contant of per bank betalen. Ons rekeningnummer is NL25INGB0001080926

Gasten

Alle gasten worden ontvangen als Christus zelf.’
(Uit de Regel van de heilige Benedictus)

We nodigen u uit om in het gastenhuis mee te leven op het ritme van onze gemeenschap. Zo kunt u de monastieke geest van stilte en gebed beleven die ons als zusters bezielt op onze monastieke weg. Het dagritme wordt bepaald door de gebedsdiensten en de maaltijden. Daartussen is er alle ruimte voor rust, een wandeling, lezen of studeren.

U verblijft in een aparte vleugel van de abdij. Er zijn acht eenpersoonskamers en twee tweepersoonskamers. Elke kamer heeft een eigen douche en toilet. Er is een gezamenlijke eetzaal, een huiskamer en een zaal voor groepen. Bovendien: een mooie tuin om in te wandelen!

De gemeenschap ontmoet u in de kerk, bij het liturgisch gebed, het hart van het leven van de zusters, en in de persoon van de gastenzuster. Zij maakt u wegwijs en is iedere morgen aanwezig bij de koffie.

Wij vragen u het klimaat van rust en stilte te respecteren, ook tussen gasten onderling. U kunt een persoonlijk gesprek aanvragen bij de gastenzuster.