We schreven al eerder dat pastor Han Akkermans bij ons kwam vertellen over Nakivale, een vluchtelingen kamp in Uganda. Hier wonen veel jonge mensen die zijn gevlucht voor het geweld. Ze kunnen niet terug. Ze zitten vast, zonder uitzicht op verbetering.

De hulp begon eenmalig. Door de opzet van de stichting “Oosterhout helpt Nakivale” is de hulp structureler geworden. Nu kunnen we meer mensen helpen. We laten pastor Akkermans zelf aan het woord:

Vanaf 2019 ben ik betrokken geraakt bij hulp aan jonge vluchtelingen in het UNHCR Nakivale Refugee Center, Uganda. Onze partnerorganisatie NSA (Nakivale Soccer Academy) begon als sportclub, maar heeft zich ontwikkeld als een centrum waar sport, educatie, scholing en zelfredzaamheid hand in hand gaan. NSA helpt jonge vluchtelingen ongeacht herkomst, nationaliteit of religie. Onze Stichting heeft intensief, rechtstreeks contact met NSA. Dankzij de korte lijnen kunnen we efficiënt hulp bieden. Het gaat om meer dan alleen materiële hulp. Het is een band van vertrouwen en vriendschap geworden.

Han Akkermans | voorzitter

Kortom: een heel waardig project! Helpt u mee? U kunt doneren via helpnakivale.nl.

Zien wat er met uw donatie allemaal al is gebeurd?