Wijwater, bloemen en een nieuwe boom

Misschien heeft u het gezien: we hebben een gloednieuwe schuur. Hij staat direct naast de poort. Op de plaats van het oude kippenhok verrees een nieuw gebouw. Oppervlakkig gezien hetzelfde, maar nieuw. Multifunctioneel: nog steeds fietsenhok voor de zusters, maar ook een gezellige koffieplek voor en door de tuinvrijwilligers!

Donderdag 21 maart werd de koffieplek naar goed kloosterlijk gebruik ingezegend. Na de mis verzamelden wij, de zusters, het personeel en de vrijwilligers, ons bij het nieuwe gebouw. Zr Martha onthulde de nieuwe naam: “Nazareth”, een verwijzing naar de heilige Jozef. Een beeldje van deze heilige kreeg een mooi plekje in Nazareth.

Na haar speech baden we gezamenlijk om zegen voor de tuinvrijwilligers. Met wijwater werd het gebouwtje ingezegend. Binnen was er koffie en een worstenbroodje.

Daarna werd Marjam in het zonnetje gezet. Ze heeft vanuit de huishuidelijke dienst een opleiding voor schoonmaker gedaan en haar diploma gehaald. Een bloemetje voor onze gediplomeerde schoonmaakster en onze gelukwensen waard!

Daarmee waren de verrassingen nog niet op.

Zuster Lydia wist niet wat haar gebeurde, toen ze naar de tuin werd gereden. Door een eerdere lelijke val zat ze namelijk tijdelijk in een rolstoel. We verzamelden ons rond een boom. Daar vertelde onze tuinbaas Gert dat deze papieresdoorn ter ere van zuster Lydia werd geplant. Personeel en de Vrienden van het Landgoed wilden haar pensionering niet zomaar voorbij laten gaan en boden deze boom aan. Hierdoor zullen ook komende generaties zusters aan haar denken: de boom kan wel 100 worden. Met de haar bekende flair, die niet onder de val heeft geleden, verrichtte ze de ceremoniële planting.
Blij en dankbaar ging iedereen zijns weegs.